„Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, din 1 octombrie în librării

Cel de-al doilea roman al lui Igor Bergler, Testamentul lui Abraham”, autorul celei mai vândute cărți românești din ultimele două decenii, Biblia pierdută, cu peste 100.000 de exemplare vândute, a fost publicată de Editura Litera. 

Autorul intră din nou pe piața literară cu un roman excelent pus la punct, în care conspirațiile sunt și mai teribile, misterele și mai adânci iar secretele și mai întunecate. Cartea este ca un puzzle alcătuit din referințe culturale ascunse în plină vedere, de cele mai multe ori într-o cheie parodică și inteligența diabolică, o construcție ce face din lectura romanului o experiență greu  de uitat de acum încolo.

Ceea ce s-a pierdut ne-ar putea salva de ceea ce avem deja”

Pe scurt

Charles Baker, profesor la Princeton și fost șef de campanie al președintelui SUA, își descoperă asistentul ucis cu bestialitate în campusul universității. Pornind pe urma indiciilor lăsate de acesta, profesorul află că tânărul său colaborator descoperise un adevăr îngrozitor despre cel mai important președinte american, Abraham Lincoln. Un adevăr atât de exploziv, încât scoaterea sa la iveală ar putea schimba istoria Americii și a întregii lumi. Oare va reuși profesorul să îi oprească la timp pe cei care vor să ascundă acest secret chiar cu prețul a numeroase vieți omenești? La capătul unui drum presărat cu pericole și cu răsturnări de situație neașteptate, Baker descoperă nu doar secretul lui Lincoln, ci și locul unde se află cea mai valoroasă comoară a omenirii.

De ce a abolit Lincoln sclavia? De ce a demisionat papa Ratzinger? Cum a ajuns Trump la putere? Unde a dispărut Biblioteca din Alexandria? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care răspunde uimitoarea carte, care poate fi precomandată cu încredere de pe site-urile literare împreună cu autograful autorului!