Google s-a folosit de 11.000 de romane pentru a-și dezvolta sistemul de conversație

În ultimul timp s-a constatat că poate cel mal mai mare „cititor” din întreaga lume este chiar Google. Acesta, specializându-se pe romane de dragoste și nu numai, s-a dovedit că a gustat, practic, din 11.000 de romane, cu scopul de a-și îmbunătăți sistemul conversațional. Andrew Dai în persoană, nimeni altul decât inginerul de software și cel care a condus proiectul totodată, și-a propus ca răspunsurile date de Google utilizatorilor săi să fie foarte corecte în momentul purtării unui dialog. Așadar, după o amplă selecție, conform spuselor reprezentaților săi, motorul de căutare a ales romane scrise de autori încă nepublicați, dar care puteau fi citite on-line. Un lucru interesant este acela că exact aceeași colecție, care a fost folosită și de alți cercetători dornici de a dezvolta inteligența artificială, era pusă spre a a fi descărcată de pe Internet.
Cum divergențele nu puteau să lipsească, anumiți scriitori și-au arătat nemulțumirile fiindcă nu le-a fost cerută permisiunea pentru ca operele sale să fie folosite în acest scop, dar, mai ales, nu li s-a transmis scopul urmărit prin acest demers.
Google afirmă că nu există posibilitatea unei penalizări în legătură cu acțiunea sa de dezvoltare a inteligenței artificiale prin folosirea fără acord a romanelor anumitor scriitori, spunând că acest lucru nu dăunează autorilor.
La ora actuală nu s-a dovedit concret dacă această situație este legală sau ilegală, dar un lucru este cert; Google a „citit” atât de multe romane încât ar fi un autor de succes mai mult ca sigur, a conchis Adrew Dai.

Voi ce spuneți, sunteți de acord să citiți un roman creat de acest creier artificial?